Золотая Серия. Книга Любови Анастасовой "Кожна людина має коріння"

Золотая Серия. Книга Любови Анастасовой "Кожна людина має коріння"

 

Кожна людина має коріння. Сборник стихов /Л. Анастасова. Киев: Золотая серия «Писатель в интернет - пространстве», 2021 – 60 с.

                                                            ШАНОВНІ ЧИТАЧІ!

Поміркуємо разом. Людина і поезія, поезія і час, доля і поезія, поезія як випадковість або зміст життя. Запитань чимало, а відповіді різні: хтось байдужий до поетичного слова, хтось у захваті від краси та неповторності, милозвучночті та виразності думки; хтось застережливо та боязково поринає в поетичні хвилі рим та образів; хтось намагається шукати поезію в своєму серці, світогляді; шукайте в собі натхнення, як потребу віршованої людської думки!

Бо в кожному дрімає джерельце поетичного витоку. Загадка, чому у одних воно вирує глибоко, а у інших рветься до поетичного світу. Моє — вирвалось!

Запрошую до знайомства. Щиро рада кожному читачеві.

                                                          Любов Анастасова


                                                      ЗАПРОШУЮ ДО ЗНАЙОМСТВА

З любові до отчої землі починається все: людяність і чесність, гідність і повага до старших. Цю любов кожен розуміє по- своєму, по- своєму й розповідає про це складне, багатогранне почуття. Наша Великоновосілківщина дала Україні митців, чиї імена ми з гордістю можемо назвати серед плеяди талановитих письменників. Згадаймо лише байкаря Анатолія Косматенка, поета Бориса Ластовенка, літературознавця Григорія Ріпку... Багато надзвичайно талановитих, обдарованих, щедрих на любов поетів, які безкорисливо діляться своїм талантом, оспівуючи з надзвичайною теплотою свою малу Батьківщину, її людей та світ почуттів живуть серед нас.

«Поезія серця єднає,

Міцнить коріння рідної землі…»

                Ці поетичні рядки Любові Євгенівни Анастасовой  характеризують щирість її почуттів до свого коріння, до рідної землі. Народилась Любов Євгенівна в освітянській родині в с. Времівка на Донеччині 1 січня 1948 року. Відмінник освіти України, більше 50 років навчала дітей Великоновосілківської ЗОШ №2, прокладала незримі стежини національної культури до розуму і серця своїх вихованців. Любов Євгенівна не тільки прекрасний педагог і народознавець, а й любляча, прекрасна мати для свого сина та невісточки, найкраща в світі бабуся для онучки Анни. Вона – чудова господиня. Коли пройдено трохи більше, як половину життєвого шляху, коли струни душі вже бриніли і радістю і смутком, і болем і любов’ю, зберегти рівновагу у житті допомагає невгасима енергія душевного тепла, справедливості і надії, яка так глибоко залягла в її душу. Із честю Любов Євгенівна заслужила глибоку пошану серед людей, продовжуючи дарувати їм не тільки свої знання і досвід, але й тепло своєї душі.

Дуже чутлива до всього передового, прогресивного, тому і очолює Творчу раду літоб’єднання. Завжди тактовна і ввічлива, а коли потрібно- сконцентрована, вимоглива, справедлива.  Вона стала взірцем та вчителем для нас, поетів- початківців районного літературного об’єднання «Живе слово». Ерудована, творча, ініціативна, відповідальна. Достойно приймає участь і перемагає у освітянських заходах, літературних конкурсах району та області. Переможниця Всеукраїнського літературно- мистецького фестивалю- конкурсу «Покровський ЛІТfest- 2019». Пише пісні, сценарії до свят та тематичних конкурсів селища. Проза і поезія надруковані у збірці « Слово про незабутнє» 2007 р., довідникові- читанці «Донеччина- мій рідний край» 2006-2007 років, в збірці самодіяльних поетів Донеччини «Прописано сердце в Донбассе», у «Педагогічній скарбниці Донеччини» 2009р., збірці «Щастя на долоні» 2011р, антології «На поетичній хвилі степовій…» 2018р., у періодичному виданні району та Донецької області.

Тож, цією збіркою, у дивосвіт своєї творчості усіх читачів запрошує Любов Євгенівна Анастасова. Від всіх учасників Великоновосілківського районного літературного об’єднання «Живе слово» щиро вітаю з цією значною подією! Ви не просто пишете, ви зберігаєте пам'ять про кожну мить; створюєте нові прекрасні світи, даєте надію і помножуєте віру, несете світло і любов, навчаєте і виховуєте, змушуєте плакати і сміятись. Завдяки Вам люди проживають безліч життів! Пишіть, творіть, і хай благодать завжди пребуває у кожному вашому слові! Читачів Вам багато, нових книжок і безлічі нових світлих вражень!

 

О. Філіпенко, керівниця Великоновосілківського районного літературного об’єднання ім. А.Д. Косматенка «Живе слово»